-

Gözden kaçırmayın

Ordu, Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak genç haltercilerin yeteneklerini sergiliyor.Ordu, Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak genç haltercilerin yeteneklerini sergiliyor.

Ordu'da engelli bireylerin topluma entegrasyonunu sağlamak ve spor aracılığıyla onların sosyal hayata katılımını teşvik etmek amacıyla yeni bir proje hayata geçirildi. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan "Engelli Bireyler için Grassroots Yüzme Sporu" adlı proje, kişisel gelişim ve rehabilitasyona destek sağlamayı hedefliyor.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan projede, spor yöneticileri, eğitmenler, antrenörler ve mentörlerin yetkinliklerini geliştirmek için özel eğitim faaliyetleri düzenlenecek. Bu projede engelli bireylerin yüzme sporu aracılığıyla sosyal yaşama katılımlarının artırılması amaçlanıyor.

Projenin ilk etkinliği olarak, 21-27 Nisan 2024 tarihleri arasında Slovenya'nın Swimming Club Velenje tesislerinde eğitmen ve antrenörler için bir iş başı gözlem süreci gerçekleştirilecek. Ordu'dan bir ekip, engelli bireylerin spora olan katılımlarını yönlendirmek ve teşvik etmek için yeni yöntemleri deneyimleyecek.

Proje ekibi, engelli bireylerin sağlık ve sosyal becerilerini geliştirme, ayrıca yerel toplumlarla etkileşimlerini güçlendirme amacını taşıyor. Ayrıca bu proje, Ordu'da yaşayan engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeyi ve sporun kapsayıcı ve birleştirici gücünü kullanarak toplumda pozitif etkiler yaratmayı hedefliyor.

#Ordu #engellilereayrimcilikyok #sporunbirlesitiricigucu #toplumakatilim #sosyalhayat