-

Gözden kaçırmayın

Ünye'de Müftülük tarafından düzenlenecek özel sabah namazı etkinliği tüm halkı bekliyor!Ünye'de Müftülük tarafından düzenlenecek özel sabah namazı etkinliği tüm halkı bekliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Manisa'da düzenlenen "İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi Tanıtım Toplantısı" na katıldı. İstanbul'da düzenledikleri tanıtım toplantısının ardından, projenin duyurusunu ülke genelinde yapmak için Türkiye turuna çıktıklarını belirten Işıkhan, proje kapsamında her hafta bir bölgede toplantı yapacaklarını söyledi. Manisa'daki toplantının da Türkiye turunun ilk bölge toplantısı olduğunu vurguladı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği adına önemli bir mücadele alanı olarak gördüğü kadın istihdam politikalarını güçlendireceklerini ve projenin başlangıcını Manisa'da yapmayı tercih ettiklerini belirten Bakan Işıkhan, Manisa'nın sanayisi, ticareti ve tarımıyla Türkiye'nin en parlak şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Aynı zamanda Manisa'nın kalkınmasında önemli bir role sahip olan gerçek belediyecilik anlayışıyla hareket eden bir belediye başkanları olduğuna değindi. İlerleyen süreçte büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle birlikte Manisa'da güzel işler yapacaklarına inandığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, toplumun sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların gücüne ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kadın istihdamı konusuna 21 yıldır hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Işıkhan, kadınların aktif ve üretken katılımını destekleyecek projeler geliştirmekte olduklarını söyledi. Çalışma Bakanlığı olarak kadın istihdamına özel politikalar geliştirdiklerini ve İŞKUR aracılığıyla birçok proje ve program yürüttüklerini belirtti. Son 21 yılda İŞKUR aracılığıyla 464 binden fazla kadının işe yerleştirildiğini açıkladı.

Bakan Işıkhan, İş-Pozitif Projesi'nin 10 bakanlığın ortak olduğu bir proje olduğunu ve istihdam eşleştirme süreçlerini kayıt altına alan bir bilgi sistemi kurduklarını belirtti. İş-Pozitif'in, çeşitli kurslar düzenleyen, işgücü ihtiyacı olan aktörlerin bir araya gelebildiği bir iş birliği sistemini temsil ettiğini söyledi. Kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılığın ülke ve milletin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, kayıt dışılığın kadınların sosyal güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, İş-Pozitif Projesi ile bu sorunun da önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Projeden kadın işsizler, kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve kadın kooperatiflerinin yararlanabileceğini ifade etti. Kadın istihdamının sürdürülebilir bir ekonomiyi oluşturacağını ve sosyal uyumu artıracağını belirtti.

Bakan Işıkhan, İş-Pozitif Projesi'nin başlatıldığı tarihten bu yana 15 bin 262 kadının işe yerleştirildiğini açıkladı. Diğer illerde de tanıtım fuarları ve programlar düzenleyerek bu sayının artmasını hedeflediklerini belirtti. Kadın istihdamına destek olacak politikaları hayata geçirmeye devam edeceklerini ve kadınların işgücüne katılımını artırmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

#ÇalışmaVeSosyalGüvenlik #Bakan #Kadınİstihdamı #İşPozitif