-

Gözden kaçırmayın

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, halkın yoğun ilgisiyle Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, halkın yoğun ilgisiyle "hayırlı olsun" ziyaretlerine devam ediyor.

İl Müdürlüğümüz, 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında 5 gün boyunca Kontrol Görevlisi Kursu düzenlemektedir. Bu kurs, ev sahipliğimizde gerçekleştirilecektir.

Eğitime, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Su Ürünleri Mühendisi ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi olmak üzere toplam 64 teknik personel katılacaktır. Bu katılımcılar Ordu, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Giresun, İstanbul, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat ve Trabzon illerinden olacaktır.

Kurs kapsamında, 5996 Sayılı Kanun, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Prosedürler (resmi kontrol-risk-zehirlenme-numune alma), Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi (GGBS), Türk Gıda Kodeksi (Yayımlanan Yönetmelik ve Tebliğler), Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Numune Alma Usul ve Esasları konularında eğitim verilecektir.