-

Gözden kaçırmayın

"Fatsa Belediyesi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Sıfır Atık Eğitimi Projesi Yürütüyor"

Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Erol başkanlığında gerçekleştirildi. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve uygulama Yönetmeliği doğrultusunda her ay düzenlenen toplantıya Vali Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İl Defterdarı İbrahim Bayraktar, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, DSİ 75. Şube Müdürü Vekili Eser Şahin, OBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan Vekili Taner Şendere, ODÜ Öğretim Üyesi Dr. Ferhat Türkmen, Ziraat Odaları Birliği Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan, Ziraat Mühendisi Mehmet Zafer Aydemir, TEMA İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Aydın Murat katıldı.

Toplantı öncesinde Vali Muammer Erol, Kurul üyeleriyle birlikte Akkuş, Aybastı ve Fatsa ilçelerindeki tarım arazilerini yerinde inceledi. Yapılan incelemenin ardından Toprak Koruma Kurulu'na, taleplere ilişkin bir sunum yapıldı ve detaylı bilgilendirme gerçekleştirildi.

Sunumun ardından kurul üyeleri toplantı gündeminde yer alan talepleri değerlendirerek kararlarını açıkladı. Vali Muammer Erol, Toprak Koruma Kurulu'nun alacağı kararların önemine vurgu yaparak, kamu yararını gözetmek gerektiğini belirtti. Erol, "ÇED başvurularında olduğu gibi Toprak Koruma Kurulu'na gelen talepleri de yerinde görüp değerlendiriyoruz. Kararlarımızda kamu yararını gözetmeliyiz. Bu nedenle arazide inceleme yapmamız gerekiyor. Bugün de Akkuş, Aybastı ve Fatsa ilçelerinde bulunan arazileri kurul üyelerimizle birlikte inceledik. Amacımız en doğru kararı verebilmektir." ifadelerini kullandı.

#ToprakKorumaKurulu #ToprakKoruma #AraziKullanımı #ValiErol #TarımArazileri #Kararlar #KamuYararı #ÇevreŞehircilik #TEMATemsilcisi #Gündem