-

Gözden kaçırmayın

"Fatsa Belediyesi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Sıfır Atık Eğitimi Projesi Yürütüyor"

Ordu'da Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı Ordu Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Programa Vali Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu'da bulunan turizm çeşitliliği hakkında bir sunum yaptı. Toparlak, destinasyon merkezli tanıtımların önemine değindi ve Ordu'nun turizm olanaklarını tanıtmak amacıyla yeni nesil anlayışla görsel içerikler oluşturduklarını söyledi. Çambaşı Yaylası ve Kayak Merkezi, Yason Burnu, Perşembe Yaylası, Ulugöl Mesire Alanı gibi yerlerin artık cep telefonlarından izlenebileceğini belirtti. Ayrıca Fatsa ilçesinde başlatılan Eko Turizm faaliyetlerinin desteklendiğini ve Ordu'nun doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye ve dünya genelinde önemli bir marka haline geleceğini umut ettiklerini vurguladı.

Turizm Haftası kutlama programı Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösterisiyle devam etti. Öğrencilerin söylediği Ordu yöresi türküleri büyük ilgi gördü. Ayrıca Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Emine Altmışdört tarafından yazılan ve öğrencilerle birlikte hazırlanan Ordu Mor-Beyaz TV adlı skeç gösterisi davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Programda, Turizm Haftası etkinliklerine katkılarından dolayı Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Ayşe Akyol'a Vali Muammer Erol tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Vali Muammer Erol, Turizm Haftası kutlama programının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Ordu Kültür Sanat Merkezi Fuaye Salonu'nda düzenlenen resim kursu kursiyerlerinin eserlerinden oluşan serginin açılışına katıldı.