-

Gözden kaçırmayın

Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildiTokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi

Ordu gençliği, kendi görüşlerini mantıklı ve etkili bir biçimde ifade etmekteki yeteneklerini pekiştirmek için düzenlenen "Münakaşa Değil Münazara" adlı münazara yarışmasına büyük ilgi gösteriyor.

Öğrenciler arasında bilgiyi savunma ve paylaşmaya yönelik bir platform sunmayı hedefleyen etkinlik, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğiyle hayata geçirilmekte.

Eğitimde farkındalık ve öz güvenin teşvik edildiği bu etkinlikte, bölgedeki tüm resmi ve özel lise öğrencileri yarışabilmekte. Öğrenciler, bir danışman öğretmen gözetiminde, 3'er kişilik takımlar halinde yarışıyorlar. İlçe etapları sonrası heyecanın tırmandığı son 16 turunda, öğrenciler konular üzerine yoğun araştırmalarını sergileyerek fikirlerini savunmakta ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmekteler.

Takımlar, zorlu ilçe etaplarını geçtikten sonra birbirleriyle çekişmeli çeyrek finallerde yarışacaklar. Her aşaması özverili çalışmalarla desteklenen bu yarışmanın en başarılı takımlarına Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli ödüller takdim edilecek. Bu ödüller arasında birinci takımın öğrencileri için toplamda 15 bin TL para ödülü, okullarına dizüstü bilgisayar ve danışman öğretmene kültür gezisi bulunmakta. İkinci ve üçüncü takım öğrencileri de sırasıyla 9 bin TL ve 6 bin TL para ödülünün yanı sıra benzer ödüllerle destekleniyor.

Jüri üyelerinin alanlarındaki deneyimleri ve titiz değerlendirmeleriyle yarışmanın adil ve eğitici bir temele oturtulması hedefleniyor. Eğitim-öğretim hayatına katkıda bulunmak ve gençlerin kişisel gelişimine zemin sağlamak amacıyla düzenlenen bu yarışma, Ordu'nun kültürel ve akademik etkinliklerine renk katmakta. Yarışmaya katılan görevliler de başarılarına istinaden kültürel gezilere katılma fırsatı yakalayacaklar.

#Ordu #MünazaraYarışması #ÖğrenciEtkinlikleri #GençlikGelişimi